Loading
matilda

Doživljaji koje će vaši poslovni suradnici dugo pamtiti

  • Home
  • Blog
  • Posts

Za uspješnu organizaciju seminara, konferencije ili teambuildinga najvažnije je sudionicima organizirati kvalitetne popratne zabavne sadržaje – kakvih je u blizini Hotela Katarina napretek

Organizatori poslovnih putovanja – bez obzira na to je li riječ o konferenciji, seminaru, kongresu ili okupljanju djelatnika tvrtke – znaju da je jedna od najvažnijih stvari sudionicima osigurati i nesvakidašnje „izvannastavne“ aktivnosti po kojima će u konačnici to događanje i pamtiti. A Hotel Katarina, zahvaljujući savršenoj poziciji – i umreženosti s turističkim dionicima u cijeloj Dalmaciji – u prilici je isplanirati jedinstvene doživljaje koji će dugo ostati u sjećanju. U neposrednoj blizini hotela su i tisućljetni Split, i čudesa prirode razbacana po srednjodalmatinskim otocima od čijih ljepota zastaje dah, i živopisna mjesta Dalmatinske zagore koja nude autentične doživljaje kakvih nigdje na svijetu nema.

Od borbe bikova do festivala bluesa

Zaželite li doživjeti nešto zaista egzotično, u mjestima Dalmatinske zagore možete otići na tzv. bikijadu, odnosno borbu bikova. U eko-etno selu Škopljanci – Radošić svake godine organiziraju Seosku olimpijadu – na kojoj se odmjeravaju snage u skoku u dalj, bacanju kamena s ramena, potezanju klipa i konopa, obaranju ruku i žena i muškaraca, a kruna svega je borba bikova.

Takvih je događaja i manifestacija nebrojeno duž cijele obale, ali i zaleđa. Ako ste više skloni isprobavanju ukusne i domaće hrane, obići ćete Dane pure, komina i bronzina ili Feštu Sv. Mihovila u Trilju, odnosno Nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda u Sinju. Za one nježnijega duha prava je poslastica pak Festival bluesa u Trilju. I onima koji će se, nakon sastanaka i prezentacija, radije opustiti uz sportske aktivnosti, Dalmacija nudi toliko toga – od raftinga na Cetini i posjeta Nacionalnom parku Krka do trkačkih i biciklističkih utrka te autohtonih turnira poput onoga u boćanju.

I kazalište, i karnevali i „Igra prijestolja“

Za upoznavanje živopisnih kostima, običaja i pjesmama dalmatinskoga krša i zaleđa vrijedilo bi doći „u sezoni“ maškara, kada ne manjka nestašne zabave i vrckavih pjesama mladića pred ženidbu, poput onih u Neoriću i Sutini, čiji se krnjevali održavaju više od 300 godina. Malo tko nije čuo za Glumce u Zagvozdu, ljetni kazališni festival tijekom kojega cijela Imotska krajina diše i živi za vrhunske izvedbe popularnih predstava.

Želite li nešto sasvim blizu hotela, sa spektakularnim pogledom na Split i otoke, a usput zakoračiti u mjesta, podrume i zidine kojima su koračali glumci najpoznatije svjetske serije „Igra prijestolja“ – o tome pak možete saznati podrobnije informacije u našemu blogu “Igra prijestolja“ u Dalmaciji.

U jednome danu do Zlatnog rata, Modre špilje i Paklenih otoka

Za kraj smo ostavili najbolji doživljaj koji Hotel Katarina može organizirati za svoje poslovne putnike, a to je posjet prirodnim čudesima po kojima je Dalmacija poznata. Sa splitske Rive, koja je od Hotela udaljena 20-ak minuta, brzim se gliserima u samo jednome danu obiđu jedinstveni Zlatni rat na Braču, čuvena Modra špilja na Biševu, najljepša plaža na Jadranu Stiniva na otoku Visu i Zelena špilja na otoku Ravniku te Pakleni otoci otoka Hvara. Toliko ljepote u jednome danu zahtijeva samo jedno: mnogo gigabajta na kartici fotoaparata.

TAGS