Loading
matilda

Hotel Katarina širi svoju poslovnu perspektivu u inozemstvu

  • Home
  • Blog
  • Posts

U Londonu je od 4. do 6. studenog održan jedan od najvećih turističkih sajmova, World Travel Market (WTM), na kome se predstavilo oko 5.000 izlagača iz više od 180 zemalja.

Posrijedi je vodeće trodnevno događanje koje okuplja ključne dionike svjetske turističke industrije i sektora putovanja na temu trendova, izazova i inovacija u turizmu. Ovogodišnji sajam obišlo je više od 50.000 predstavnika turističke i poslovne javnosti, od agenata, ulagača, predstavnika medija, digitalnih influencera pa sve do ministara i ostalih visokih dužnosnika turističke industrije iz cijelog svijeta. WTM je platforma za stvaranje poslovnih prilika i sklapanje poslovnih ugovora u vrijednosti od  2,8 milijardi funti.

Nju je uspješno iskoristila i Hrvatska koja je jedan od najvećih globalnih hitova kad je nadolazeća godina u pitanju!

 

Hrvatska turistička zajednica i ove je godine organizirala predstavljanje hrvatske turističke ponude na štandu veličine 330 kvadrata. Posebnu pažnju posjetitelja privlačila je instalacija VR naočala pa su tako brojni partneri uživali u virtualnoj šetnji Dubrovnikom, raftingu na Zrmanji te krstarenju na Kornatima. Hrvatski štand posjetila je i britanska državna ministrica za umjetnost, baštinu i turizam Helen Whately.

Na sajmu su se samostalno predstavile mnoge Turističke zajednice hrvatskih županija, pa tako i TZ Splitsko-dalmatinske županije koja je prema podacima sustava eVisitor tijekom listopada bila je turistički najposjećenija i najtraženija hrvatska regija.

Tako je u listopadu u komercijalnom smještaju ostvaren rast od 14 posto u dolascima i osam posto u noćenjima. U listopadu je s tržišta Velike Britanije u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježen rast od 17 posto u dolascima i 10 posto u odnosu na prethodnu godinu. Omiljena odredišta gostiju iz Velike Britanije u prvih deset mjeseci na području Srednje Dalmacije je grad Split a slijedi ga Hvar. Inače, na prvo mjesto kao najbrojniji gosti naše županije u prvih deset mjeseci po prvi put su se ove godine smjestili Nijemci.

Tu svoje mjesto svakako ima i Hotel Katarina čiji su predstavnici na tome sajmu održali uspješne poslovne sastanke s partnerima i na taj način raširili turističku perspektivu za dolazak inozemnih gostiju.

TAGS