Loading
matilda

Igra prijestolja u Dalmaciji

Čak pet ključnih lokacija na kojima se snimala najpopularnija serija svih vremena nalazi se u neposrednoj blizini našega hotela. Dođite i istražite sve najbolje od Essosa i Westerosa!  

Bajkovitim lokalitetima, bogomdanim prirodnim ljepotama i nevjerojatno očuvanim spomenicima tisućljetne povijesti, Dalmacija se pokazala idealnom kulisom za neke od ključnih lokacija u globalno popularnojIgri prijestolja“, a Hotel Katarina nalazi se na idealnome mjestu za njihov obilazak. Evo i zašto:

  • Tek nekoliko minuta vožnje od Hotela Katarina nalazi se Klisi njegova spektakularna srednjovjekovna tvrđava, odnosno Meereen u kojem je Daenerys oslobodila robove. Zbog strateškog položaja, za Klis su se stoljećima borili svi pretendenti na vlast u ovom dijelu Dalmacije, a danas Klis živi turizam i pored fanova „Igre prijestolja“ pohodi ga sve više svjetskih putnika koji žele uživati u nezaboravnom pogledu na Split i okolicu.
  • Srednjovjekovni dvorac Kaštilac, koji se nalazi u desetak minuta udaljenoj Kaštel Gomilici, sljedeće je odredište fanova jer riječ je o Braavosu, gradu na moru koji su utemeljili odbjegli robovi iz drevne Valyrije. Ovdje je Arya Stark šegrtovala u Kući crnog i bijelog pod mentorstvom Jaqena H’ghara i njegovih misterioznih ljudi bez lica.
  • Niti pet minuta vožnje od Braavosa, eto vas uTrogiru,odnosno bajoslovnom Qarthukoji se smatrao “najvelebnijim gradom na svijetu, koji je ikada bio i koji će ikada biti” i tome je bilo tako dok gradski oci Qartha nisu zarobili zmajeve i za to platili strašnu kaznu. Šarmantni, kamenom okovani Trogir jedan je od najbolje očuvanih romaničko-gotičkih gradova u Europi koji će vas oduševiti čak i ako niste zagriženi fan „Igre prijestolja“.
  • Nakon posjeta Trogiru, za dvadesetak minuta ste u dalmatinskoj prijestolnici Splitu,u čijoj su Dioklecijanovoj palači snimljene mnoge scene s Daenerys. Kroz antičku palaču koju je oko 300. godine podigao rimski car Dioklecijan danas se može šetati tunelima i podrumima u kojima je khaleesitrenirala svoje zmajeve dok su bivši robovlasnici kovali urotu protiv svoje nove vladarice. Dioklecijanova palača jedan je od sedam spomenika svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a u Hrvatskoj, a kad ste već u Splitu, u samom centru grada u Bosanskoj ulici svakako posjetite nedavno otvoren Muzej Igre prijestolja.
  • U neposrednoj blizini Splita je i malo mjestoŽrnovnica, nekoć dom srednjovjekovnih mlinova koji su hranili ovdašnji živalj, od kojih su neki sačuvani i obnovljeni kao turistička atrakcija. Prepoznat ćete lokaciju na kojoj je Daenerysina vjerna prevoditeljica i savjetnica Missandei snimljena kako se kupa u potoku, a vidjet ćete i kamenolom koji je odigrao ulogu bojnog bolja u velikom okršaju Neokaljanih.

Šibenik, koji je u petoj sezoni serije glumio Braavos,udaljen je samo pola sata vožnje od Hotela Katarina, a s obzirom na to da se naš hotel nalazi u neposrednoj blizini autoceste, za manje od tri sata možete doputovati do kapitalne lokacije „Igre prijestolja“, a to je naš čuveni Dubrovnik koji je savršeno odigrao King’s Landing,prijestolnicu Sedam kraljevina čijem željeznom tronu streme gotovo svi akteri najpopularnije televizijske serije svih vremena.

TAGS