Loading
matilda

Kakav menu odabrati za poslovni ručak?

Priređivanje poslovnih ručkova dio je zadataka organizatora eventa.

 

Mnogo je različitih vrsta poslovnih događanja gdje treba servirati ručak, a organizatori su često zaduženi za kreiranje jelovnika primjerenih tom eventu i broju gostiju koji se poslužuju. Na primjer, ručak koji se pruža radnoj skupini u korporativnom okruženju bit će vrlo različit od ručka koji se pruža donatorima.

Evo nekoliko varijabli koje treba uzeti u obzir:

  • Koja je prilika? Je li to formalni događaj, poput sjedećeg ručka posluženog nakon zaključivanja velikog posla za manji broj ljudi ili je posrijedi jednostavan korporativni švedski stol za konferencijsku primjenu?  Iako se većina ručkova poslužuje u obliku švedskog stola, prije realizacije te opcije valja se posavjetovati s klijentom.
  • Koliko se uzvanika poslužuje? Na temelju broja sudionika morat ćete razmotriti odgovarajuću hranu i piće, opcije usluge i cijene.

 

Potrebe klijenta uvijek bi trebale biti na prvom mjestu i nijedna od uobičajenih opcija ne može biti idealna za svakog klijenta. Ali u većini slučajeva postoji standardizirana ponuda koja s pravim izborom namirnica i pića može biti sasvim prikladna.

 

Deli buffet je prilično popularan za konferencije i uključuje uglavnom razne varijante finger-fooda koji je lako odabrati i obično može ugoditi većini svih ljudi – pod pretpostavkom da se najprije dozna ima li gostiju koji jedu namirnice bez glutena ili su možda vegetarijanci ili pak jedu jela s košer-namirnicama.

 

Kao konferencijski obrok, ručak mora biti brz i jednostavan, tako da gosti događanja ostaju usredotočeni na sadržaje. Većina ugostitelja nudi više opcija za kreiranje posebnog jelovnika za ručak, a on se mogu poslužiti kao švedski stol ili kao pravi obrok. Kreiranje vlastitog jelovnika najprikladnije je za formalni događaj ili događaj na kojem klijent želi impresionirati svoje goste. Kad je posrijedi poslovni ručak za manji broj klijenata, onda je najbolje posavjetovati se ranije s ugostiteljem i naglasiti mu da posluga mora biti diskretna i brza, a ručak mora sadržavati delicije.

 

Bez obzira na vrstu odabranog obroka, važno je ponuditi gostima razna pića. Uz današnju povećanu popularnost aromatiziranih voda, vitaminskih voda i energetskih pića, koordinatori eventa ne smiju se zadržati samo na flaširanoj vodi. Alkohol se rijetko servira na ručku, iako je u nekim slučajevima primjeren i treba ga uključiti. Ostale uobičajene mogućnosti uključuju dijetna i standardna bezalkoholna pića, razne sokove, kavu i kavu bez kofeina te čaj.

 

Savršeni poslovni ručak za bilo koju poslovnu prigodu, uz svaku želju organizatora, osiguran je, dakako, u Hotelu Katarina.

TAGS