Loading
matilda

Kako nagraditi kolege za uspješnu poslovnu godinu?

  • Home
  • Blog
  • Posts

U slučaju uspješnih rezultata, svoje zaposlenike želite nagraditi za njihov naporan rad, trud i predanost. Trebaju li im bonusi? Naravno, no to je praksa financijske politike pojedine kompanije i tu baš i nema prostora za manevar.

Na kraju godine, vaš uspješni tim ili pojedinci zaslužili su kreativne nagrade, a to ne mora iziskivati velika financijska sredstva. Prije svega, riječ je o povlasticama koje vas kao tvrtku koštaju vrlo malo, a zaposlenicima iskazuju priznanje na radnom mjestu i stvaraju onu vrstu prijateljstva koje raste u uspješnim tvrtkama. Evo što možete napraviti:

Ustupanje radnog mjesta

Na većini radnih mjesta ured menadžera znak je poštovanja i postignuća. Davanje prostora za jedan dan ili tjedan zaposleniku ili zaposlenicima koji je to zaslužio prenosi tu razinu poštovanja prema njima i ne samo da pokazuje da prepoznajete njihova postignuća, nego imate poniznost da se odreknete hijerarhije svoje tvrtke.

Najbolje mjesto za parkiranje

Kao i vaš ured, mjesto za parkiranje u blizini ureda ili u hladu tijekom ljetnih mjeseci pokazuje visoku vrijednost i postignuće. Dajte zaslužnim kolegama tjedan dana parkinga na tom mjestu kao svakodnevni podsjetnik kako ih cijenite. Kao dodatni bonus možete im napraviti čak i mali natpis s njihovim imenima otisnutim kako biste pokazali da je prostor doista njihov tog tjedna.

Večera sa šefom

Ovisno o veličini vaše tvrtke, pristup osobi koja se nalazi na vrhu može biti vrlo ograničen. Organizacija večere s glavnim izvršnim direktorom ili predsjednikom uprave vašem zaposleniku omogućuje da svoje ideje i misli usmjeri prema glavnom donositelju odluka. Kao dodatni bonus, pomaže i vašem šefu da se poveže s radnicima, podupirući bolji osjećaj zajednice i kulture u tvrtki.

Ručak za tim

Svi vole hranu. Ali svi imamo osobni ukus. Davanje vašem najboljem djelatniku šansu da naruči svoja omiljena jela, a zatim to podijelite s ekipom, omogućava vam istovremeno pružanje sjajnih prilika za cijeli ured.

Spa dan

Smooth jazz. Beskrajna pažnja. Masaža iz snova. Trebamo li reći nešto više? Da – masaža iz snova od 16 do 18 za vaše kolege? Darujte im neko posvećeno vrijeme koje uključuje spa ili drugi poseban tretman.

Posljednja tri prijedloga možete bez problema realizirati u Hotelu Katarina u Dugopolju, gdje se možete inspirirati i za druge ideje kojima možete nagraditi svoj tim, od vikenda u hotelu do poklon-bonova.

TAGS