Loading
matilda

Kako organizirati dobar božićni domjenak

Dobra priprema zlata vrijedi – božićni domjenak može biti nezaboravno iskustvo za svakoga u timu ili kompaniji ako bude pomno pripremljen, ali uz dovoljno prostora za nesputanost i eventualne improvizacije.

Nisu svima omiljene, ali blagdanske zabave mnogima predstavljaju najvažniji non-business događaj u godini. Ako ste imali zadatak planirati godišnji božićni domjenak zaposlenika za svoju tvrtku, nemojte da to bude još jedan običan timski ručak ili večera. Pažljivom procjenom najboljeg načina za pristup i provođenje ove praznične zabave, možete stvoriti iskustvo koje povećava moral i zadovoljstvo tima ili kompanije.

Važno je započeti s osnovama – koja bi tema trebala biti zabavna, gdje bi se trebala odvijati (a tu je Hotel Katarina savršeno rješenje), koliko ljudi dolazi, kada bi se trebalo dogoditi i koja će jela i pića biti poslužena tijekom prilike – prije nego što krenete na specijalizirano planiranje i realizaciju događanja. Naravno, kao i bilo koji drugi događaj ili projekt, morate najprije kreirati projektni plan koji definira detalje događaja za zaposlenike.

Svakoj dobroj zabavi potrebni su ovi temeljni elementi da bi bili uspješni, ali ne mora sve biti uklesano u kamen prije nego što započnete zaključavati pojedinosti. Odluke o tempiranju događanja ili specifičnoj temi često padaju na rukovoditelje tvrtke umjesto na najvećeg kreativca, pa je najbolje raditi s timom kako bi odlučili koji će detalji biti prikladni za vaše specifično društvo.

Najbolje vrijeme za održavanje zabave za zaposlenike vjerojatno je tijekom ručka. Podaci o blagdanskim zabavama pokazuju rastući trend u tom smjeru, odražavajući da se gotovo polovica korporativnih događanja u posljednjih pet godina održala tijekom ručka.

Ako se odlučite za večernji događaj, morat ćete razmisliti koja je večer najbolja. Iako neki mogu pomisliti da je petak najbolji izbor jer će većina zaposlenika biti slobodna za vikend, činjenica je da se u prosincu domjenci nižu na tekućoj vrpci, pa treba dobro tempirati datum domjenka.

Dakako, ne zaboravite prigodan poklon – to je ipak znak pažnje i povjerenja prema vašim zaposlenicima.

TAGS