Loading
matilda

Poslovni pokloni – ideje i prijedlozi za božićne blagdane

 • Home
 • Blog
 • Posts

Raspon darova u stilu i cijeni je ogroman, tako da je ponekad teško odlučiti. Nastojte biti originalni, ali ne i banalni. Bitna je odrednica da bi poklon za poslovne partnere trebao biti funkcionalan. 

Rujan je pravo doba za pripremu strategija dijeljenja poslovnih poklona za božićne blagdane. Ponajprije valja uskladiti broj poslovnih partnera ili zaposlenika koje ćete darivati, potom odrediti budžet, a onda i datum i način podjele: hoćete li slati poštom, želite li ih darivati za vrijeme božićnog domjenka ili ćete se najaviti na neformalno druženje pa ćete im odnijeti darove.

Kada to definirate, slijedi onaj najteži dio – što im pokloniti. Svatko ima svoju ideju što mu je drago, pa će ispaljivati redom, od šalice s duhovitom porukom do električnog romobila. Osim budžeta, vjerojatno postoji i neka politika darivanja, odnosno ograničenja u davanju i primanju dara pa i to treba poštivati.

Nakon zadovoljavanja takvih uvjeta, treba krenuti u akciju i povezati se s dobavljačem specijaliziranim za poslovne poklone. Mnogo ih ima na internetu, raspon darova u stilu i cijeni je ogroman, tako da je ponekad teško odlučiti. Nastojte biti originalni, ali ne i banalni. 

Ne zaboravite: poklon za poslovne partnere trebao bi biti funkcionalan. Na primjer, jedna tvrtka dijelila je za blagdane kravatu sa svojim logotipom, sloganom i godinom osnivanja, što se pokazalo kao potpuni promašaj. Evo nekoliko naših prijedloga s kojima sigurno nećete pogriješiti:

 1. Kolekcija OPG proizvoda: sir, pršut, med, vino
 2. Bilo koji uređaj u koji se umeće SIM kartica
 3. Bon za korištenje sportske, edukativne ili društvene aktivnosti
 4. Pretplata na utakmice Hajduka ili nekog drugog kluba
 5. Ruksak sa sustavom zaštite od krađe
 6. LED stolni sat u drvu koji pokazuje temperaturu s bežičnim punjačem
 7. Bežične on-ear slušalice s Bluetooth adapterom za televizor
 8. Poklon-bon za korištenje u restoranu
 9. Putni kofer koji odgovara avionskoj kabini
 10. Kotizacija za poslovnu utrku ili članarina za teretanu

 

TAGS