Loading
matilda

Šest pravila svake uspješne konferencije

Mnogo detalja utječe na uspješnost konferencije, od sudionika (ne)spremnih za druženje do trajanja pojedinih predavanja ili diskusija. Ipak, zadovolje li organizatori šest pravila koja vrijede za svaku konferenciju, mogu biti sigurni da će uspjeti.

 

Kako možemo ocijeniti uspješnost konferencije koju smo posjetili ili koju smo organizirali? Sigurno ne po količini kanapea u pauzama ili brojnosti hostesa (premda je i to bitno!). Da bismo ocijenili je li neka konferencija bila uspješna ili nije moramo znati vrednovati neke njezine ključne odrednice.

Organizacija

Organizacija konferencije je u mnogo čemu slična pripremi sustava predavanja na fakultetu. Postoje faze prije, tijekom i nakon dogovora koje treba razraditi te napraviti rezervni plan za svaku fazu. Što se više originalnih zamisli uključi u fazu planiranja, konferencija će biti bolja. Dakle, možemo reći da je organizacija okosnica uspješne konferencije.

Program

Sudionici zasigurno vole da postoji mnoštvo prezentacija u njihovome stručnom području koje ih zanima, ali i da postoje drugi izbori. Također je poželjno da se u format konferencije ucijepi nešto drukčije, poput mini-tečaja koji traje nekoliko dana tijekom konferencije ili specijalizirane radionice.

Društveni program

U stara vremena stanka za kavu bila je jedina opcija druženja tijekom konferencije. Još uvijek cijenimo dobro predstavljeni odmor za kavu s raznim atraktivnim zagriscima i pićima, ali danas očekujemo i lijep niz društvenih aktivnosti: popodnevni kviz, večernji koncert, stand up komedije, likovne izložbe, izleti u okolicu itd.

Osoblje konferencije

Jedan od presudnih faktora uspješne konferencije je ljubazno i učinkovito konferencijsko osoblje. To su oni koji znaju odgovore na svako pitanje i uvijek s osmijehom. Dakle, bolji tretman nego u obitelji.

Vrhunski govornici

Svi želimo vidjeti naše drage govornike i mislioce u tijelu i na djelu. Međutim, za uspješnu konferenciju bit će potreban dobar broj vrsnih prezentera. Nije dovoljno dovesti atraktivnog keynote speakera, temelj konferencije su ostala atraktivna predavanja i panel-diskusije.

Mjesto održavanja

Udobne sobe, visokokvalitetna oprema, jednostavnost pristupa, prijevoz do i od hotela, odnosno mjesta održavanja prve su stvari koje nam padnu na pamet kad pomislimo na uspješno mjesto konferencije. Brzi internet, informatička tehnologija od media pointera do flipcharta, precizan razglas s bežičnim mikrofonom… U dvije riječi: Hotel Katarina!

TAGS