Loading
matilda

Team building: kad kolege postaju prijatelji

Team building nije samo luckasto skakanje u vrećama ili paintball sukob, nego mjesto gdje se komunikacija i suradnja spajaju u najboljem omjeru i gdje te vještine ponajviše dobivaju na važnosti.

Riječ je o vjerojatno jednoj od najpopularnijih poslovnih aktivnosti među zaposlenicima svih tipova tvrtki. Nekad se to zvalo sindikalni izlet i budžetiralo se od prinosa sindikalne članarine, a danas ga kompanije rado prakticiraju ne bi li se učvrstile veze među zaposlenicima i, kao što to ime aktivnosti kaže, od skupa pojedinaca izgradio tim.

Rim nije sagrađen u jednome danu, pa neće biti ni tim, ali redovna praksa zbližavanja kolega u okružju izvan radnog mjesta i s aktivnostima koje baš i nisu poslovno definirane, zacijelo će pridonijeti miroljubivoj agilnoj koegzistenciji.

Organizacija team buildinga gotovo u svakom slučaju rezultira moralnim osnaživanjem i transformacijom kolega u prijatelje, a uz standardno druženje uz iće&piće, zbližavanju itekako pridonose timske “igre bez granica”.

Da je team building nužnost, dokazuju i podaci istraživanja koje je realizirao Source Consulting Group:

– Prije team buildinga tek 39 posto zaposlenika smatra da sa svojim kolegama ne surađuje u dovoljnoj mjeri;

– Gotovo sasvim su složni (97 posto) da bi stvaranje timskih silnica unaprijedilo rješavanje zadaća i ostvarivanje projekta;

– Čak 99,1 posto zaposlenika želi sasvim iskreno i efikasno raspravljati o nekim problemima na mjestu gdje neće biti sputani.

Premda je ponegdje stvorena takva predodžba, team building nije samo luckasto skakanje u vrećama ili paintball sukob, nego mjesto gdje se komunikacija i suradnja spajaju u najboljem omjeru i gdje te vještine ponajviše dobivaju na važnosti. Kreativne mogućnosti su bezbrojne: od zajedničkoga skladanja pjesme i snimanja filmskih scena do natjecateljskog kuhanja ili raftinga.

Sve to može se efikasno ostvariti u Hotelu Katarina koji nudi velike smještajne kapacitete, wellness i konferencijske prostorije, kao i neposrednu blizinu najznačajnijih dalmatinskih destinacija, a to ga čini idealnim odabirom za mjesto vašega sljedećeg team buildinga.

 

 

 

TAGS