Loading
matilda

Zanimljiva događanja ako zimi putujete u Split 

  • Home
  • Blog
  • Posts

Stignete li privatno ili poslovno u Hotelu Katarina zimi i odlučite se posjetiti Split, nemojte misliti da će vas dočekati hladan grad sa zatvorenim škurama iz kojih viri tu i tamo kakva promrzla baba koja je ljetos iznad tiramola s prostrtim rubljem dovoljno uništila glasnice, pa sad samo šuti i u sebi rogobori.

Sasvim suprotno, Split i zimi ima mnoštvo lokacija koje valja s radošću posjetiti, ali i događaja koje ne bi trebalo propustiti.

Advent u Splitu

Premda nije baš izvjesno da će pasti snijeg, Split ima ono što nemaju drugi gradovi – more. Advent uz more, na splitskoj Rivi ima poseban ugođaj, a bogat adventski program koji starta 30. studenog i u kome tijekom prosinca sudjeluju poznate vedete sa Splitskog festivala: neuništivi Đorđi Peruzović, belkanto majstor Alen Nižetić i izvrsni Giuliano s pratećim Diktatorima nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Izložba Splitski gradonačelnici (1882.-1918.)

Rijetko tko nije čuo za seriju Velo misto, a većina ju je gledala nekoć ili u mnogobrojnim repriznim terminima. Tad znaju da su splitski gradonačelnici u sruštvu svojih visosti i svitlosti imali kroz desetljeća nezahvalan posao. Izložba u Muzeju grada Splita zahvaća razdoblje od prije više od sto godina i ukazuje na doba kad je Split snažno prosperirao, a osobita je atrakcija razgled predmeta iz svakodnevnog života.

25. Božićna regata krstaša

Jedriličarski klub Zenta već četvrt stoljeća organizira tradicionalnu jedriličarsku manifestaciju s ciljem obilježavanja Božićnih blagdana. Očekuje se nastup 40 krstaša s preko 150 jedriličara, što je atrakcija ne samo za sudionike, nego i sve one koji će doći regatu promatrati s kopna ili možda na nekom plovilu zauzeti morske pozicije. Regata se održava 14. i 15. prosinca, kad je proglašenje pobjednika uz bakalar i vino.

Igra prijestolja

Ljubitelji jedne od najpopularnijih svjetskih TV serija koja je snimana i u Splitu svakako moraju posjetiti muzej posvećen toj seriji (Bosanska 9) i fan shop koji se nalazi tik do muzeja. Osim toga, nekoliko turističkih agencija organizira ture po originalnim lokacijama gdje je serija snimana, od Zaljeva robova do mističnog Essosa. A najbolje je te lokacije obići zimi, jer – Winter is coming!

Splitski maraton

Kraj veljače je pravo vrijeme za  započeti sezonu utrka i provesti vikend u mediteranskom Splitu. Split sezonu otvara s punim maratonom, štafetnim maratonom, polumaratonom, utrkom na 5 km i dječjim utrkama na 650m, 1.250m i 2.500m. Maratonska staza ima start i cilj na Rivi neposredno uz Dioklecijanovu palaču, vodi kroz srce Splita prema izlazu iz grada i prolazi sjevernom splitskom obalom… Bude li sreće, kao prije dvije godine, moći će se trčati u unikatnom ambijentu – pod pahuljama snijega

TAGS